A 12 apostol témakörrel augusztus első hetében immár tizenkettedik alkalommal rajtolt az unitárius gyermekhét a Székelyderzsi- és Székelymuzsnai Unitárius Egyházközség közös szervezésében. A 12-es szám magától értetődően adta, hogy az idei gyermekhét vallásórás tevékenységein a gyermekek Jézus tanítványaival ismerkedjenek. Sok év bejáratott tapasztalata alapján minden nap volt vallásóra, énektanulás (énekeskönyv+ifjúsági zsoltárok), játék, vetélkedő és a tábori büfé is működött. A helyszín az idei évben bővült, a templom mellett a gyülekezeti ház termeit és annak udvarán létrehozott játszóteret is használtuk. Külön élmény volt a zárónap, amelyen az istentisztelet, az emlékfotók és díjak átadása, a finom sütemények és torták mellett egy meglepetéskoncert is fokozta a hangulatot. Az alsóboldogfalvi unitárius gyülekezetből a Kökemény süti (Vida Zsombor és Domokos) örömzenélése. A heti tevékenység mellékszála volt a segítségnyújtás. Az autóbalesetet szenvedett homoródalmási Farkas Szilárd támogataására bekapcsolódtunk a kupakgyűjtési akcióba.

 

79 gyermek életébe együtt sikerült élményt, örömet és jókedvet vinni

 

Istennek legyen hála.

 

A gyermekhét örökös jelmondata Jézus kérése. Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket...

1 az Isten, 2 Mózes táblája, 3 a pátriárka, 4 az evangélista .... és 12 apostol volt Jézus mellett. A 12. gyermekhét róluk szólt: 

"Péter volt az első, kit követett András, 

Jakab, János, Fülöp, Bertalan és Tamás

Máté, Jakab, Simon, Taddeus és Júdás

Így nevezi őket a sorban a Szentírás."

A derzsi és a muzsnai unitárius egyházközségek idén is közösen szerveztek gyermekhetet. Az apostolokkal való ismerkedés mellett minden délután volt játék, éneklés, vetélkedő, sport és a az elmaradhatatlan közös imádság és jelszókiáltás.

 

A vasárnapi záró istentiszteleten meglepetésvendégként Alsóboldogfalváról a Kőkemény Süti muzsikált, kiváló hangulatot teremtve a szülők és nagyszülők átlal készített süteményekhez, tortákhoz...

Programvezetők és a segítők: 

Újvárosi Katalin és Demeter Sándor lelkészek, Antonya Ilona legátus, Kovács Boglárka, Homonnai Hilda, Bodor Irma

Támogatók: 

Magyar Unitárius Egyház

Vas Emőke

Nemes Anna Borbála